Ghiduri

Windows 10 Licenta pe USB – Ghid de instalare

Acest articol necesită cunoștințe tehnice de funcționare a unui calculator. Dacă nu vă descurcați va rugăm să apelați la cineva cu experiență.

LicentaSoftware.ro va recomandă întotdeauna efectuarea unei instalări curate atunci când vă schimbați sistemul de operare. Acest lucru asigură o instalare fără erori și o performanță mai rapidă a computerului, deoarece nu există fișiere de sistem vechi sau setări transferate pe noul sistem.

1. Asigurați-vă că totul este pregătit înainte de a efectua o instalare curată, făcând o copie de siguranță a tuturor fișierelor importante. Instalarea curată necesită formatarea unității sau a partiției pe care urmează să fie instalat sistemul de operare. Odată gata, asigurați-vă că dispozitivul de instalare USB se află în portul USB și porniti calculatorul.

Dacă PC-ul dvs. nu are instalat niciun sistem de operare pe el, acesta ar trebui să pornească automat de pe programul de instalare USB. Cu toate acestea, dacă există un sistem de operare existent, acesta va porni întotdeauna de pe sistemul de operare instalat. Pentru a putea rula programul de instalare de pe USB, trebuie să cunoașteți tasta specifică pentru a activa opțiunile de pornire. Fiecare placă de bază are o tastă diferită care trebuie apăsată pentru a activa pornirea de pe unitatea USB. De obicei este F2, F5 sau F8. Dacă știți tasta specifică, apăsați-o în mod repetat imediat după ce ați pornit PC-ul și înainte de a apărea ecranul de încărcare Windows și porniți de pe programul de instalare USB pentru a rula configurarea. Dacă aveți probleme cu pornirea de pe unitatea USB, consultați ghidul nostru Instalare Windows – Cum să porniți de pe unitatea USB.

2. Instalarea ar trebui să ruleze acum. Selectați limba, formatul de oră și de valută corespunzător și tastatura sau metoda de introducere a datelor, apoi faceți clic pe Next și instalați.

windows 10 install wellcome

3. Acum vi se va cere cheia de produs din 25 de cifre pentru a activa Windows și pentru a direcționa configurarea cu privire la sistemul de operare care trebuie instalat. Aici trebuie să introduceți cheia de produs pe care ați cumpărat-o de la noi. Dacă sunteți conectat la internet, Windows ar trebui să se activeze automat. După ce ați introdus cheia de produs, faceți clic pe Next.

windows 10 install add license key

INFO: În caz că primiți eroare că cheia nu este bună sau nu poate fi activată faceți click pe I don’t have a product key și alegeți să instalați versiunea cumpărată de Windows (Pro sau Home) continuând procesul de instalare. După ce ati finalizat de instalat Windows verificați următorul articol pentru a rezolva problema de activare.

4. Selectați „I accept the license terms” (Accept termenii licenței) și faceți clic pe Next.

5. Veți fi apoi întrebat de tipul de instalare. Cel mai bine este întotdeauna să selectați Custom (Personalizat) pentru a instala o nouă copie de Windows.

windows 10 install select installation type

6. Selectați unitatea corespunzătoare în care doriți să instalați Windows. Dacă această unitate conține o instalare a unui alt sistem de operare, toate fișierele vor fi mutate într-un dosar numit Windows.old. LicentaSoftware.ro vă recomandă să ștergeți mai întâi partițiile inutile și să formatați unitatea dacă ați făcut deja o copie de rezervă a fișierelor dvs. pe o unitate separată. Acest lucru vă va accelera dramatic PC-ul și va elibera acel spațiu atât de necesar pe unitate, mai ales dacă folosiți o unitate SSD.

INFO: În caz că nu vă este afișat nici un hard disk-ul pe care să instalați Windows, va trebui să instati un diver IRST pentru hard disk. Vedeți acest articol cum se instalează.
Dacă ați cumpărat de la noi orice versiune de Windows 10 pe stick usb gășiți pe acesta si driverul necesar, vedeți pasul 5 din acest articol pentru instalare.

7. Windows va începe acum procesul de instalare. Sunt necesare acțiuni suplimentare pentru a configura și personaliza Windows 10.

windows 10 installing in progress

Odată ce Windows-ul s-a restartat și se încarcă vi se va cere să faceți unele configurări, după cum urmează :

  • Selectați regiunea dorită, puteți alege după bunul plac și dați click pe Yes
  • Alegeți în ce limba să fie tastatura și dați click pe Yes, dacă nu doriți să mai aveți o altă limba disponibilă în Windows dați click pe Skip
  • În caz că nu aveți calculatorul conectat la internet prin cablu, pe următoarea fereastră alegeți să vă conectați la o rețea wifi, în caz că nu vă apare niciuna alegeți momentan opțiunea I don’t have Internet. Dacă nu vă apare nici o rețea de internet wirelles cu toate că aveți una în locația dvs., înseamnă că trebuie să instalați și driverele laptopului/pc-ului după ce se va finaliza instalarea de windows. Acest pas va trebui făcut de o persoană care are cunoștințe tehnice și nu va putem ajută cu un tutorial pentru acest lucru deoarece există sute de modele de calculatoarea și laptopuri, fiecare cu drivere lui
    VERSIUNE 1
  • Pe următoarea fereastră dați click pe opțiunea Continue with limited setup
  • În următorul pas vă va întreba cine foloseste acest calculator, puneți ce nume doriți și dați click pe butonul Next
  • Acum umează să setați parola de acces pentru utilizatorul creat la pasul anterior, setați ce parolă doriți
  • În următorul pas va trebui să selectați câteva întrebări și să le puneți un răspuns, acest pas vă va fi de folos în procesul de recuperare a parolei în caz că o uitați
  • Pe următoarea fereastră vă recomandăm să debifati toate acele căsuțe și să dați click pe butonul Accept
  • Pe următoarea fereastră vă întreabă dacă doriți asistentul personal Cortana, recomandarea noastră este să nu îl folosiți niciodată pentru că nu este bun de nimic, așa că dați click pe Not Now
    VERSIUNE 2
  • Pe următoarea pagină va spune despre experiența Microsoft și va cere să va logați in contul Microsoft
  • Windows 10 față de alte versiuni de Windows vă va cere să va logați cu contul Microsoft, dacă nu aveți unul, puteți crea un cont apăsând pe textul Create account!
  • După ce v-ați logat cu contul Microsoft vi se va cere să creați un cod PIN, setat ce cod doriți
  • Pe următoarea fereastră vă recomandăm să debifati toate acele căsuțe și să dați click pe butonul Accept
  • Pe următoarea pagină puteți seta ce interese doriți pentru a beneficia de o experiență înbunătățită, noi va recomandăm să nu bifați nimic și să dați click pe butonul Skip
  • Dacă vi se oferă opțiunea să asociați un telefon cu android la Windows, decideți după bunul plac. În caz că nu doriți, faceți click pe butonul Skip
  • Vi se va oferi o periodă de testarea pentru suita de aplicați Microsoft 365, dați click pe butonul Continue să acceptați sau pe Decline pentru a refuza.
  • Dacă doriți 100Gb spațiu de stocare în aplicația OneDrive, dați click pe butonul Continue să acceptați sau pe Decline pentru a refuza. Această opțiune este plătită și va trebui să folosiți un card de credit.
  • Acum calculatorul se va reseta și se vor face câteva actualizări, astaptati până se finalizează tot procesul și nu opriți calculatorul

Acum Windows își va face ultimele setari și vă va loga automat după ce procesul de instalarea s-a finalizat.

Asta este tot, acum puteți folosi Windows 10.

Un pas inportant este să vă creați un cont Microsoft (în caz că nu aveți deja unul) și să va asociați licența de Windows la cont.

IMPORTANT

Spre deosebire de cheile OEM, licențele RETAIL nu se leagă de placa de bază. Acest lucru vă permite să actualizați sau să schimbați în mod liber sistemul de operare în viitor și să reinstalați Windows chiar și după o schimbare semnificativă de hardware. Dezavantajul este că va trebui să introduceți din nou cheia de produs de fiecare dată când reinstalați Windows. Dacă v-ați uitat cheia de produs, puteți să vă conectați cu contul Microsoft în care este legată cheia de produs pentru a activa Windows. În cel mai rău caz, dacă nu ați legat cheia de produs la un cont Microsoft și ați uitat cheia de produs, utilizați funcția Reset This PC pentru a reinstala sau reformata PC-ul fără a fi nevoie să introduceți din nou cheia de produs.